
Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningens uppdrag är att skydda arter och deras livsmiljöer, något som är viktigare nu än någonsin. De sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare inom klimat, natur och miljö.
Kan din Postkodlott bidra till naturens försvar?
Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med över 200 000 medlemmar och en levande folkrörelse med ideellt aktiva i hela landet. De viktigaste arbetsområdena är klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion.
Hur går arbetet till?
De som jobbar för föreningen sprider kunskap, slår larm, driver kampanjer, skriver rapporter, ger konsumentråd, bildar opinion och samarbetar med miljöorganisationer i hela världen.
Vad har åstadkommits?
Mycket har gjorts sedan Naturskyddsföreningen startade 1909, bland annat har föreningen varit med och räddat pilgrimsfalken, skapat naturreservat och påverkat viktiga politiska beslut, till exempel inom klimatområdet. Som en del av den globala miljörörelsen är Naturskyddsföreningen dessutom med och bidrar till att stärka frågor om hållbar utveckling i världen.
Gör skillnad lokalt, regionalt och globalt
Med medlemmar över hela landet, lokal förankring i nästan varje kommun och många engagerade människor gör Naturskyddsföreningen verklig skillnad för naturen och miljön lokalt, regionalt och globalt.
Tack från Naturskyddsföreningen
Förmånstagare sedan 2010
Naturskyddsföreningen är en av 62 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Naturskyddsföreningen till att stå upp för natur och miljö.
Så används pengarna:
Din lott gör skillnad
Med en Postkodlott bidrar du till över 60 organisationer som arbetar för en bättre värld – samtidigt som du har chans att vinna!
Köp din lottFrågor och svar om vårt givande:
Vilka organisationer får ta del av överskottet från Postkodlotteriet?
Över 60 organisationer delar idag på lotteriets årliga överskott. Vi kallar dem våra förmånstagare. Vi strävar efter att ge stöd till organisationer inom många olika områden för att pengarna ska nå ut så brett som möjligt i samhället.
Det finns en tydlig beredningsprocess för att bli förmånstagare. Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till. Till exempel krävs att organisationen är en ideell förening eller stiftelse, har kontor i Sverige och bidrar till allmännyttan samt är medlem i branschorganisationen Giva Sverige.
Hur fördelas stödet mellan organisationerna?
Hur mycket varje förmånstagare får beror på dess storlek och kapacitet. Beräkningarna baseras på organisationens egen insamling samt totala intäkter över en treårsperiod.
Hur vet jag att pengarna används effektivt?
Postkodlotteriets givarfilosofi bygger på ett långsiktigt och tillitsbaserat givande. Det betyder att vi litar på att organisationerna känner sin egen verksamhet bäst. Därför är majoriteten av stödet till våra förmånstagare ett så kallat icke-öronmärkt stöd som de kan använda där det gör mest nytta.
Vi arbetar bara med trygga, seriösa och väletablerade organisationer som är ledande experter inom sina områden.