
Fryshuset
Fryshuset har sedan 1984 gjort det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Runt om i landet bedrivs ett 60-tal olika verksamheter där unga får synas, höras, räknas och vara del av en gemenskap.
Kan din Postkodlott få fler unga att känna framtidshopp?
Fryshuset är en politiskt och religiöst obunden organisation för unga. De arbetar och bygger relationer med unga och skapar tillsammans med dem mötesplatser och verksamheter där unga syns, hörs och räknas. Fryshuset arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar eftersom de är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och lösningsinriktat samhällsklimat där man vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.
Passionerade intressen bör man ta tillvara
På Fryshuset vet man att ungas passionerade intressen bör tas tillvara, då de ofta är en nyckel till social utveckling och fungerar som ett skydd mot destruktiva livsval. Ett passionerat intresse kan vara en stark drivkraft och bidra till glädje, gemenskap och bättre självkänsla.
Strävan efter att unga ska känna hopp
Att skapa positiva och inkluderande sammanhang är en del i Fryshusets arbete för att unga ska känna tillit och hopp inför framtiden. Organisationen driver ett 60-tal olika verksamheter där unga har möjlighet att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete.
Tack från Fryshuset
Förmånstagare sedan 2013
Fryshuset är en av 62 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Fryshuset bland annat till att skapa positiva sammanhang för barn och unga.
Så används pengarna:
Din lott gör skillnad
Med en Postkodlott bidrar du till över 60 organisationer som arbetar för en bättre värld – samtidigt som du har chans att vinna!
Köp din lottFrågor och svar om vårt givande:
Vilka organisationer får ta del av överskottet från Postkodlotteriet?
Över 60 organisationer delar idag på lotteriets årliga överskott. Vi kallar dem våra förmånstagare. Vi strävar efter att ge stöd till organisationer inom många olika områden för att pengarna ska nå ut så brett som möjligt i samhället.
Det finns en tydlig beredningsprocess för att bli förmånstagare. Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till. Till exempel krävs att organisationen är en ideell förening eller stiftelse, har kontor i Sverige och bidrar till allmännyttan samt är medlem i branschorganisationen Giva Sverige.
Hur fördelas stödet mellan organisationerna?
Hur mycket varje förmånstagare får beror på dess storlek och kapacitet. Beräkningarna baseras på organisationens egen insamling samt totala intäkter över en treårsperiod.
Hur vet jag att pengarna används effektivt?
Postkodlotteriets givarfilosofi bygger på ett långsiktigt och tillitsbaserat givande. Det betyder att vi litar på att organisationerna känner sin egen verksamhet bäst. Därför är majoriteten av stödet till våra förmånstagare ett så kallat icke-öronmärkt stöd som de kan använda där det gör mest nytta.
Vi arbetar bara med trygga, seriösa och väletablerade organisationer som är ledande experter inom sina områden.