BRIS

Bris är en barnrättsorganisation som arbetar för ett bättre samhälle för barn. Genom den nationella stödlinjen får barn i utsatta situationer hjälp och stöd dygnet runt, året om. De driver samhällsförändring och kämpar för att barns röster ska höras. 

Kan din Postkodlott ge hopp till barn som far illa?

Bris jobbar för att förbättra barns liv och stärka deras rättigheter, och är Sveriges nationella stödlinje för barn och unga. Till Bris kan alla under 18 år alltid höra av sig för att prata, chatta eller mejla med en kurator. Stödlinjen har öppet dygnet runt och bemannas av professionella kuratorer.

När barn hör av sig berättar de om allt från ensamhet till våld och övergrepp. Om stressen över skolan och oro inför framtiden. Om föräldrar som dricker och slåss, om känslan av att inte orka mer.

När barn berättar finns det hopp

För många barn som hör av sig är det första gången de vågar dela med sig av det jobbiga och formulera upplevelserna i ord. Även om samtalen kan vara svåra innebär de ofta en vändpunkt. För när barn berättar finns det hopp. Det är där förändringen börjar, när tyngden av en hemlighet lättar och någon i andra änden säger ”Du är okej, du är inte ensam.”

Alla barn har rätt att få berätta. Och alla barn har rätt att bli lyssnade på. Därför finns Bris där, dag som natt, för att inget barn ska behöva bära på det tunga och svåra alldeles själv.

Tack från BRIS

Förmånstagare sedan 2007

Bris är en av 62 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Bris bland annat till att lyssna på de barn som behöver prata med någon.

Din lott gör skillnad

Med en Postkodlott bidrar du till över 60 organisationer som arbetar för en bättre värld – samtidigt som du har chans att vinna!

Köp din lott

Frågor och svar om vårt givande:

Över 60 organisationer delar idag på lotteriets årliga överskott. Vi kallar dem våra förmånstagare. Vi strävar efter att ge stöd till organisationer inom många olika områden för att pengarna ska nå ut så brett som möjligt i samhället.

Det finns en tydlig beredningsprocess för att bli förmånstagare. Här kan du läsa mer om hur ansökningsprocessen går till. Till exempel krävs att organisationen är en ideell förening eller stiftelse, har kontor i Sverige och bidrar till allmännyttan samt är medlem i branschorganisationen Giva Sverige.

Hur mycket varje förmånstagare får beror på dess storlek och kapacitet. Beräkningarna baseras på organisationens egen insamling samt totala intäkter över en treårsperiod.

Postkodlotteriets givarfilosofi bygger på ett långsiktigt och tillitsbaserat givande. Det betyder att vi litar på att organisationerna känner sin egen verksamhet bäst. Därför är majoriteten av stödet till våra förmånstagare ett så kallat icke-öronmärkt stöd som de kan använda där det gör mest nytta.

Vi arbetar bara med trygga, seriösa och väletablerade organisationer som är ledande experter inom sina områden.